Rostfritt skrot: En guldgruva för dig och miljön
Har du samlat på dig rostfria rör, kranar, kopplingar eller andra skrotdelar? Då sitter du troligen på en liten guldgruva! Rostfritt stål är en eftertraktad vara på skrotmarknaden, och det finns goda skäl till det.

Varför är rostfritt skrot så värdefullt?

Hållbart och evigt återvinningsbart: Rostfritt stål är otroligt slitstarkt och kan återvinnas hur många gånger som helst utan att förlora sin kvalitet. Det innebär att metallen behåller sitt värde i princip oavsett hur länge den har använts.
Värdefulla metaller: Rostfritt stål innehåller ofta värdefulla metaller som krom och nickel, utöver järn. Dessa metaller används i en mängd olika produkter och är därför eftertraktade på världsmarknaden.
Miljövänligt: Att återvinna rostfritt stål sparar stora mängder energi och resurser jämfört med att bryta och bearbeta nya råmaterial. Genom att sälja ditt rostfria skrot bidrar du till en mer hållbar framtid.
Vad kan jag sälja?

I princip allt som är gjort av rostfritt stål kan säljas som skrot. Exempel på vanliga objekt inkluderar:

Rör och rördelar
Kranar och kopplingar
Behållare och tankar
Bestick och köksutrustning
Maskindelar
Skrot från bil- och båtindustrin
Hur får jag mest betalt för mitt rostfria skrot?

Sortera: Ju mer sorterat ditt skrot är, desto mer kan du få betalt. Separera olika typer av rostfritt stål och rengör dem vid behov.
Känn vikten: Skrotpriset baseras ofta på vikt, så det är bra att veta hur mycket ditt skrot väger.
Jämför priser: Kontakta olika skrotfirmor och jämför priser innan du säljer.
Var välinformerad: Läs på om olika typer av rostfritt stål och aktuella skrotpriser.
Att sälja rostfritt skrot är inte bara bra för din plånbok, det är också en god gärning för miljön. Genom att återvinna metallen bidrar du till att minska behovet av nya råmaterial och sparar på energi och resurser.

Börja rensa i garaget, förrådet eller på vinden idag! Du kan ha en liten skatt gömd bland allt ditt rostfria skrot.